Asigură pasteurizarea laptelui la 65 – 85°C şi răcirea la temperatura de închegare si prelucrarea mecanizata a coagulului.
Pentru prelucrare coagul (agitare lapte, tăiere şi mărunţire coagul), vana este prevăzută cu sistem mecanizat de tăiere şi agitare, cu viteză variabilă şi funcţionare în ambele sensuri.
CAPACITATE: 1.000 l- 3.000 l
TIP VANA: verticala, deschisă sau închisă, de formă cilindrică sau ovală
AGENT TERMIC PENTRU PASTEURIZARE: apă fierbinte sau abur
AGENT TERMIC PENTRU RACIRE: apa gheata sau apa rece de retea
COMPONENTA:
-vană prevazută cu:
-sistem de agitare, tăiere şi mărunţire mecanizat
-motor cu turaţie variabilă (6 rot/min – 26 rot/min)
– racord de evacuare DN 100
-postament de deservire
-furtun flexibil cu insertie pentru evacuare coagul