Asigură pasteurizarea, menţinerea şi răcirea laptelui sau a smântânii la temperatura de însămânţare, in regim automat, pentru preparare produse proaspete (iaurt, sana, lapte bătut, chefir etc), sau smântână de consum.
CAPACITATI: 300 l/ şarjă-2.000 l/şarjă
AGENT TERMIC PASTEURIZARE: apă fierbinte sau abur
AGENT TERMIC PENTRU RACIRE: apă gheata sau apă rece de reţea
COMPONENTA:
-vană inox;
-schimbător de căldură cu plăci;
-pompă recirculare produs pentru încălzire sau răcire şi transvazare produs la maşinile de ambalare;
-instalaţie electrică şi de automatizare ce asigură funcţionarea agitatorului şi programarea şi afişarea parametrilor de lucru (temperatură, timp) .
Pentru termostatarea laptelui în vană, în vederea fabricării produselor de băut, instalaţia este prevăzută cu senzor de pH.