Asigură distrugerea bacteriilor patogene precum şi a majorităţii microflorei banale din lapte prin tratamentul termic aplicat la diferite temperaturi (72°C – 85°C).
CAPACITATI: 1.000 l/h – 10.000 l/h
GRAD DE RECUPERARE A CALDURII: min. 80%
RANDAMENT TERMIC: min. 95%
AGENT TERMIC PENTRU PASTEURIZARE: apă fierbinte sau abur
AGENT TERMIC PENTRU RACIRE: apa gheata
COMPONENTA:
– vas inox cu senzor de nivel şi capac pentru alimentare aparat de pasteurizare
– pompă centrifugă pentru alimentare pasteurizator
– pompă centrifugă pentru suprapresiune
– aparat de pasteurizare
– aparate de măsura şi control (termometre, manometre)
– racorduri pentru legare în circuit închis a separatorului şi omogenizatorului
– înregistrator de temperatură pe suport de hârtie sau stick
– ventil pneumatic de recirculare a laptelui insuficient pasteurizat
– postament din inox;
– tablou de comandă si control
– instalaţia electrică şi de automatizare