INSTALAŢIE DE PASTEURIZARE LAPTE

Asigură distrugerea bacteriilor patogene precum şi a majorităţii microflorei banale din lapte prin tratamentul termic aplicat la diferite temperaturi (72°C – 85°C).

CAPACITATI: 1.000 l/h – 10.000 l/h

GRAD DE RECUPERARE A CALDURII: min. 80%

RANDAMENT TERMIC: min. 95%

AGENT TERMIC PENTRU PASTEURIZARE: apă fierbinte sau abur

AGENT TERMIC PENTRU RACIRE: apa gheata

COMPONENTA:

– vas inox cu senzor de nivel şi capac pentru alimentare aparat de pasteurizare

– pompă centrifugă pentru alimentare pasteurizator

– pompă centrifugă pentru suprapresiune

– aparat de pasteurizare

– aparate de măsura şi control (termometre, manometre)

– racorduri pentru legare în circuit închis a separatorului şi omogenizatorului

– înregistrator de temperatură pe suport de hârtie sau stick

– ventil pneumatic de recirculare a laptelui insuficient pasteurizat

– postament din inox;

– tablou de comandă si control

– instalaţia electrică şi de automatizare