INSTALAŢIE DE ULTRAPASTEURIZARE LAPTE  

Instalaţia de ultrapasteurizare asigură distrugerea tuturor microorganismelor din lapte rezistente la temperaturi de până la 137ᴼC şi poate funcţiona atât ca instalaţie de pasteurizare (clasic), cât şi ca instalaţie de ultrapasteurizare, în funcţie de necesităţi şi de programarea temperaturii, astfel: 72ᴼC; 76ᴼC; 85ᴼC; 137ᴼC.

AVANTAJELE ULTRAPASTEURIZĂRII:

– asigură distrugerea tuturor microorganismelor din lapte rezistente la temperaturi de până la 137ᴼC

– perioada de valabilitate a laptelui de consum, păstrat la 4ᴼC, va fi de minim 21 zile

CAPACITĂTI: de la 1.000 l/h la 10.000 l/h

GRAD DE RECUPERARE A CĂLDURII: min. 80%

RANDAMENT TRANSFER TERMIC: min. 95%

AGENT TERMIC PENTRU PASTEURIZARE: apă fierbinte sau abur

AGENT TERMIC PENTRU ZONA DE STERILIZARE: propilenglicol

AGENT TERMIC PENTRU RACIRE: apa gheata

💥ICPIAF poate asigura modificarea instalaţiilor de pasteurizare existente în fabricile de procesare lapte în instalaţii de ultrapasteurizare, modulul de ultrapasteurizare fiind independent